2012. július 25., szerda

Kesutejföl

 A kesutejfölt laktózérzékenyeknek és paleosoknak is ajánlom, de szerintem bárki eheti, ha egyszer megkóstolod nem bírsz ellenállni. A fotót egy paleo találkozón Bolla Eszter készítette, miközben a kesutejfölt kutyultam :)



Hozzávalók
  • 1 és 1/3 csésze kesudió (nálam 2dl-nyi a csésze), kb. 10 dkg, lehet pirított is
  • 2 csésze víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma (ez elhagyható, de finomabb vele)
  • 1 csipet só
  • 1-2 kanál friss citromlé
Elkészítés:
  • A kesudiót a 2 csésze vízbe áztatjuk egy éjszakára
  • Másnap éles késsel felszerelt cséplő- vagy turmixgépben összeturmixoljuk, apránként hozzáadva az olajat, pici vizet is rakjunk bele.
Felhasználási területe:
  • Főzelékek ízesítésére: tökfőzelék, spenót, paprikás-hagymás magyaros ételek stb.
  • Krémlevesek sűrítésére tojássárgájával kikeverve
  • Salátaöntetekhez használható (ugyanúgy mintha majonézhez használnánk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése